Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat

1. Az adatkezelő neve: Arany Gabriella egyéni vállalkozó
2. Az adatkezelő címe: 3360. Heves, Széchenyi István utca 6. fsz./2.
3. Elérhetőség: hello@oltaripar.hu
4. Az adatkezelés megnevezése
Az adatkezelés az Oltári Pár tárkereső oldal felhasználóinak önkéntes, tájékoztatott, és határozott hozzájárulása alapján, az Oltári Pár oldalra regisztráló felhasználók esetében
5. Az adatkezelés jogalapja
Az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) II. fejezet 5 § (1) bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása
6. A kezelt adatok köre
6.1. A társkeresők által megadott adatok
A társkereső oldalon használt felhasználóneve, a társkereső email címe, a társkereső lakóhelye (ország és helység), a társkereső beállítottsága, a társkereső neme, a társkereső életkora, egyéb nem kötelezően megadott adatok (testalkat, iskolai végzettség, hobbi), a társkeresőnek az Oltári Pár alkalmazásba feltöltött fényképei.
6.2. A felhasználó döntése alapján megadott egyéb, az Oltári Pár oldal által bekért adatok, a felhasználó érdeklődési körének bemutatását segítő egyéb adatok a felhasználók által más felhasználóknak küldött szöveges üzenetek
6.3. Az Oltári Pár oldal használata során rögzítésre kerül:
A felhasználó regisztrációjának időpontja, a felhasználó utolsó belépésének időpontja.

7. Az adatkezelés célja
7.1. A felhasználók által megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja az Oltári Pár tárkereső oldal minél hatékonyabb használata, elsősorban az, hogy az adatokból összeálljon a társkereső adatlapja, illetve hogy a felhasználó igénybe vehesse a szolgáltatás funkcióit.
7.2. Az Oltári Pár weboldal használata során a felhasználó oldalán rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása elsősorban azt a célt szolgálja, hogy a felhasználó következő belépésekor segítse a felhasználót a távollétében zajlott események minél egyszerűbb megismerésében. A tárolt adatok segítenek továbbá annak nyomon követésében, hogy a felhasználó előfizetése érvényes-e a szolgáltatáshoz, illetve mikor esedékes a következő havi díj befizetése. Ezen adatok segítenek minket abban, hogy esetleges technikai problémák esetén is vissza tudjuk állítani a felhasználó adatlapját.
7.3. A felhasználók tájékoztatása az Oltári Pár társkereső oldalt érintő eseményekre terjed ki. Személyes adatokat az üzemeltető harmadik személyeknek csak a felhasználók előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra.
7.4. A felhasználók aktivitásáról a felhasználás során a Google Analytics rendszere segítségével anonim adatokat gyűjtünk. Ezen adatokból a felhasználás intenzitására, módjára vonatkozó elemzéseket készítünk nem, életkor és tartózkodási hely bontásban, az adott felhasználó beazonosításának lehetősége nélkül.
8. Az adatkezelés időtartama
A személyes adatok kezelésének időtartama a felhasználónak az Oltári Pár tárkereső oldalon történő regisztrációjától a szolgáltatásból való törléséig terjedő időtartam.
Az Oltári Pár oldal a szolgáltatást az ÁSZF-ben meghatározott feltételek esetén átmenetileg korlátozhatja a felhasználó működését, ebben az esetben adattörlésre nem kerül sor. Egyes, az előfizetésekhez kapcsolódó személyes adatokat a törlést követő 30 napig is kezelhet az üzemeltető annak érdekében, hogy az előfizetéssel kapcsolatban a törlést követően esetlegesen felmerülő kérdésekre válaszolni tudjunk, az előfizetéssel kapcsolatban felmerülő esetleges hibát utólagosan is korrigálni tudjuk.
9. A személyes adatok törlése
A felhasználó adatlapjának törlésével a róla kezelt adatok a rendszerből automatikusan törlődnek. A felhasználó adatlapja a törlési igény jelzésekor 30 napra hibernálódik, ilyenkor az adatlap a rendszerben már nem jelenik meg, de a 30 nap leteltét megelőzően a felhasználó az adatlapot visszaállíthatja. A 30 nap leteltét követően a felhasználó az oldalon az adatlapját egy gombnyomással véglegesen is törölheti. Amennyiben a felhasználó azonnali törlést szeretne, vagy azt tapasztalja, hogy a törlés ellenére is maradtak személyes adatai a rendszerben, a törlési igényt e-mailben az hello@oltaripar.hu címre kell eljuttatni. Az üzemeltető a törlési igény beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törli az adatokat. Törlés esetén az adatok nem állíthatóak helyre.
10. Személyes adatok megismerése, módosítása, hordozása
A felhasználó bármely időpontban jogosult megismerni a szolgáltatásban a róla az adatkezelő által kezelt adatokat. Jogosult az adatok módosítását kérni, illetve kérheti, hogy az adatokat hordozható formában a részére átadjuk. Ezen igényeit az hello@oltaripar.hu címre küldött e-mailben jelezheti felénk.
11. Adatbiztonsági intézkedések
A tagok személyes adatait az üzemeltető telephelyén titkosítva elektronikus formában tárol, melyet a tagság megszűnése után töröl.
12. A felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban
Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben a hello@oltaripar.hu címre kell eljuttatni, amire 8 munkanapon belül választ kap az érintett. A felhasználók kérhetik adataik törlését, az adatkezelés időtartama pont alatt meghatározottak szerint.
13. Jogérvényesítési lehetőségek
A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az Infotv, valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti az Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság (NAIH) segítségét is (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C). További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse az üzemeltetőt a hello@oltaripar.hu e-mail címen.


□ Az Oltári Pár társkereső szolgáltatás használatára vonatkozó adatvédelmi szabályzatot elolvastam, azokat megértettem, elfogadom, és azokkal egyetértek.